test unit

 

SITE: baird brae, glasgow

 

  A timber structure as a 1:1 prototype was developed collaboratively as part of a programme exploring how we can create change in cities. A live build activated and transformed a vacant site at Speirs Lock, North Glasgow into a public space. A public exhibition whereby foraged food was shared, provided a platform for stirring community interest.

‘This micro-tavern was built to provide 1:1 engagement between a traveler and an inn keeper. At the ground floor the inn keeper can prepare food and drink and sleep while a first floor single room provides an overnight resting space for a traveler. A green wall of potted plants was created by foraging edible wildlife from around the site.’

- Architects Journal.

Collaborator: Baxendale

Facilitator: TEST UNIT